پایان نامه ارشدبا موضوع : بررسی اثر اسیدهیومیک ، نیتروکسین و کود بارور-2 روی عملکرد کیفی و کمی مرکبات رقم والنسیا در جنوب کرمان، شهرستان فاریاب

دانلود پایان نامه

عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه اثر اسیدهیومیک ، نیتروکسین و کود بارور-2 روی عملکرد کیفی و کمی مرکبات رقم والنسیا در جنوب کرمان، شهرستان فاریاب 

تکه ای از متن پایان نامه :

-7-1-3- پتاس

مصرف پتاس در مرکبات باعث افزایش رشد و نمو درخت، درشت شدن میوه، مقاومت به بیماری ها، جلوگیری از ترکیدگی پوست و کمک به خشبی شدن شاخه‌های جوان می‌گردد (کیانی و همکاران، 1389). شکل ترکیدگی میوه در چند سال اخیر یکی از معضلات بزرگ باغات جنوب می باشد که مصرف پتاس با مقاومتی که در پوست میوه ایجاد می‌کند که تا حد بسیار زیادی با این مشکل مبارزه می‌کند. با مصرف پتاس مقاومت گیاه را به سرما نیز افزایش می‌دهد . این نوع کود بهتر می باشد که در اواخر زمستان قبل از شکوفه‌دهی به درخت داده گردد. هرچند افزايش زياد پتاسيم موجب كاهش كيفيت ميوه در پرتقال والنسيا و گريپ فروت شده  می باشد، اما به نظر مي رسد ليموها و نارنگي ها در برابر مصرف زياد پتاسيم مقاومت دارند (جیحونی، 1390).

كمبود شديد پتاسيم كه در اكثر نقاط مركبات خيز كشور شيوع دارد، موجب زردي و سوختگي برگ هاي بالغ، ريزش قبل از بلوغ، مرگ سرشاخه هاي كوچك ظاهر شده در بهار، كوچكي و پوست نازكي ميوه ها مي ها و خشكيدگي سرشاخه ها گسترش مي يابد. افزون بر اين در ارقام گريپ فروت تغذيه با منيزيم باعث جلوگيري از نابساماني سو ختگي  قهو ه اي[1] شده و  سال آوري را نيز كاهش مي دهد (Davies and Albrigo,1994).

 

2-7-2-عناصر كم مصرف

2-7-2-1- آهن

كمبود آهن در خاك هايي كه داراي مقدار زيادي كربنات كلسيم و در پي آن pH خاك حدود 8  مي باشند به وفور مشاهده مي گردد. ممكن می باشد در اين خاك ها آهن به اندازه كافي وجود داشته باشد ولي قابل بهره گیری براي گياه نباشد. كمبود آهن ممكن می باشد توسط مقادير بالاي فسفر و يا فلزات سنگين مخصوصاً مس در خاك، آبياري زياد و ضعيف تحريك گردد (کیانی و همکاران، 1385).

علائم كمبود در  برگ هاي جوان پديدار مي گردد و به رنگ زرد روشن تا سفيد درآمده در حالي كه رگبرگ ها سبز رنگ باقي  ميمانند. دركمبود شديد، برگ ها كوچك، نازك و نرم شده و دچار ريزش  ميشوند. ميوه ها كوچك تر شده و درصد مواد جامد محلول و اسيديته و درجه رنگ پذيري ميوه كاهش  مييابد. براي جبران علائم كمبود آهن بايستي از كودهاي حاوي آهن بالا در مراحل قبل گلدهي، بعد از تشكيل ميوه و به محض مشاهده اولين علائم بهره گیری نمود.

 

2-7-2-2- روی

كمبود روي يكي از شايع ترين مواردي می باشد كه در باغات مركبات ايران مشاهده مي گردد. حدبحراني روي در برگ پرتقال mg/kg61 و در ليمو حدود mg/kg01 و حد بهينه روي براي مركبات حدود mg/kg 94-52 در بين مركبات، گريپ فروت حساس ترين رقم نسبت به كمبود مس مي باشد. علائم كمبود مس شامل تشكيل صمغ زير پوست سفيد ميوه، صمغ قهوه اي روي سطح ميوه، خشكيدگي و مرگ سرشاخه ها، ايجاد فرم خميده و S شكل در شاخه هاي جوان (كه با بيش بود ازت اشتباه گرفته  مي گردد) و تجمع صمغ در محل  گره هاي موجود در  سرشاخه، ضخيم ، كم  آبشدن و  بدون مزه شدن ميوه  مي باشند از سوي ديگر علائم مسموميت مس شامل كاهش محصول، توليد برگ هاي كوچك و علائم مشابه كمبود آهن مي باشد (Smith, 1966).[1] Bronzing

برای دیدن تکه های بیشتری از این پایان نامه و دانلود فایل پایان نامه با فرمت ورد ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک پایین صفحه مراجعه نمایید:

 دانلود از لینک پایین صفحه

این نوشته در پایان نامه ارشد ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.