آشنایی باغذاهای جمهوری آذربایجان  درتور آذربایجان

یکی از بخش های جذاب سفر به یک شهر و یا کشوری جدید، امتحان خوشمزه های متنوع و مختلف آن جاست. این که در میان خوراکی های رنگارنگش سرک بکشی و خودت را میهمان وعده هایی جذاب کنی، اتفاقی است که در طول سال شاید تنها چند بار نصیبت شود. جالب است بدانید که بسیاری از گردشگران تنها به این دلیل به کشور و یا شهری جدید می روند تا غذاهای محلی اش را در طعم اصیل خودش بچشند و مزه واقعی اش را احساس کنند.

آذربایجان کشوری باستانی است که به سبب طبیعت چشمنواز، مردمان خونگرم و دوست داشتنی، فرهنگی مشابه و البته فاصله بسیار کمشان با ایران، بسیار مورد توجه گردشگران می باشد. در این میان نباید غذاهای خوشمزه و متنوع آذربایجان را از قلم انداخت. شاید بتوان گفت یکی از خوشمزه ترین غذاهای منطقه قفقاز را در این کشور خواهید دید که از ترتیب سرو متفاوتش غافل گیر می شوید و از طعم های منحصر به فردش لذت می برید!

در ادامه مختصری از فرهنگ غذایی این کشور خواهید خواند و با بهترین و محبوب ترین غذاهای آذربایجان آشنا خواهید شد.

برای اطلاع از تور ارزان قیمت و لحظه آخری آذربایجان به سایت سفر با تو مراجعه کنید .

آشنایی با فرهنگ غذایی آذربایجان

شاید ندانید اما فاصله نزدیک کشور آذربایجان با کشور عزیز ما تنها در مرزهای جغرافیایی محدود نمی شود و وقتی خوب به مردم و فرهنگ غذایی شان نگاه کنیم، با نام های آشنا و طعم های مشابهی رو به رو می شویم و چندان احساس غربت به ما دست نمی دهد. فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری های ایران شباهت بسیاری دارد و در کل در موارد زیادی با فرهنگ غذایی ایران و ترکیه همخوانی دارد. به گونه ای که بسیاری از غذاهای بومی آذربایجان را قبلا خورده ایم و یا با شکل و شمایلش آشنایی داریم.

خوب است بدانید که از میان ۱۱ اقلیم شناخته شده در جهان، ۹ اقلیم آن را در کشور آذربایجان شاهد خواهید بود. تنوع آب و هوایی در یک سرزمین به معنای تنوع مواد و محصولات غذایی است و در نتیجه این موضوع خود باعث غنای فرهنگ غذایی آن جا می شود. بنابراین عجیب نیست وقتی که نگاهی به لیست غذاهای این کشور می اندازید، با تنوعی دوست داشتنی و جالب توجه رو به رو شوید.

برای مردمان آذربایجان، غذا عنصر مهمی در زندگی روزمره محسوب می شود و عمیقا در تاریخ، سنت ها و ارزش های این سرزمین ریشه دارد. اغلب غذاهای این کشور همسایه، به سبب سبزیجات تازه و فصلی اش شهرت دارد. سبزی های معطری مانند نعنا، شوید، گشنیز، ریحان، جعفری، ترخون، تره فرنگی، پیازچه، آویشن، مرزنگوش، پیاز سبز و تره آبی در آشپزی آذری بسیار محبوب اند و اغلب به همراه غذای اصلی سرو می شوند. از طرفی دیگر کشور آذربایجان در کنار دریای مازندران قرار گرفته و بنابراین رد پای ماهی های مختلف را در غذاهای بومی آذربایجان می بینیم. ماهی هایی چون خاویار سیاه، سالمون خزری، قزل آلا، ساردین، کفال راه راه و … از آن جمله اند.

همانند غذاهای ایرانی، پلو در آذربایجان هم نقش پر رنگ و مداومی دارد که با سبزیجات مختلف و یا با زعفران سرو می شوند. جالب است بدانید که پلوهای آذری به بیش از ۴۰ نوع می رسند و با انواعی از خورشت ها و کباب ها مورد استفاده قرار می گیرند. یکی دیگر از انواع غذاهای پرکاربرد و مرسوم آذربایجان، کباب ها و شیشلیک های آن است. آذری ها انواع گوشت های بره، گوساله، مرغ، اردک، ماهی و حتی خاویار را به سیخ کشیده و کباب هایی لذیذ تهیه می کنند.

چاشنی های مرسوم و پرکاربرد در غذاهای آذری، نمک، فلفل سیاه، سماق و زعفران هستند. از دیگر چیزهایی که در طبخ غذاهای آذری مورد استفاده قرار می گیرند، می توان به میوه های خشک و گردو اشاره کرد.

از بخش های جالبِ سرو یک وعده غذای آذری این است که اغلب ۴ تا ۵ ساعت طول می کشد و ابتدا با نوشیدن چایی آغاز می شود.

در غذاهای آذری انواعی از سوپ ها، غذاهای سبک، دسرها، پلوها و غذاهای گوشتی وجود دارند که در ادامه با ده تا از بهترین غذاهای اصیل و گوشتی آذربایجان آشنا خواهید شد.

 

در سفر به تور باکو ي آذربايجان شما با گوناگونی متنوعی از طعم ها و مزه ها روبرو خواهيد شد که تجربه ای فراموش نشدنی را به جای خواهد گذاشت، در اين پست مسافرنامه نمونه‌اي از غذاهاي محلي آذربايجان را معرفي مي‌کنيم.

– پلو

 

پلو که پيلو يا پيلاق نيز ناميده مي‌شود يکي از معروف‌ترین غذاهای باکو ئي‌هاي آذربايجان است که در سفرتان به باکو حتما آنرا تست نمائيد. بشقاب هیجان‌انگیزی که سه بخش اصلی دارد: برنج با زعفران، دارچین و ادویه‌های معطر؛ گوشت گوسفند، گوساله یا جوجه سرخ‌شده و مخلوطي سبزیجات و گاهی آجیل و خشکبار. البته در هر رستوران سبک مخصوص به خود را در پخت اين پلوي خوشمزه بکار مي‌برد ولي تمامي ورژن‌هاي آن خوشمزه‌اند.

– کباب

 

انواع کباب‌ها هم جز غذاهايي که در تمامي رستوران‌هاي باکو يافت مي‌شود و با نام‌هايي تحت عنوان لوله کباب، تيکه کباب و … نامگذاري شده است و چون گوشت استفاده شده در آن کاملا تازه و خوش طعم مي‌باشد حتما مورد استقبال ايرانيان کباب دوست واقع مي‌شود . کباب‌ها همراه نان لواش، پیاز و ریحان سرو مي‌شود.

– دلمه

 

دلمه و کوفته هم جزء غذاهای پرطرفدار باکو است که با برگ مو، گوشت چرخ‌کرده، برنج، نعنا و سبزی‌های دیگر درست و معمولا با ماست سرو مي‌شود . کوفته آذری هم تا حدودی شبیه کوفته تبریزی است: گوشت چرخ‌شده گوسفند و برنج که وسطش آلوی ترش می‌گذارند.

– آش دوغ یا دوگا Dovga

 

آش ماست یا آش دوغ هم از محبوب‌ترین غذاهای آذربایجان است که در زمستان خیلی طرفدار دارد.

– حلوا

 

 

شهر شکی در آذربایجان خوراکی‌های بسیار خوشمزه‌ای دارد. علاوه ‌بر آبگوشت ، حلوای بسیار لذیذی هم دارند که از خمیر سرخ‌شده‌ی ویفر نازک، آجیل خردشده و عسل تهیه می‌شود

برای اطلاعات بیشتر از آفر تور ارزان و لحظه آخری باکو به سایت سفر با تو مراجعه کنید ..

 

دسته‌ها: متفرقه

2 دیدگاه

SannyThazy · دسامبر 11, 2018 در 6:44 ب.ظ

Nice posts! 🙂
___
Sanny

SannyThazy · دسامبر 16, 2018 در 11:55 ق.ظ

Look my site is good
___
http://davesdevotional.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *